Onze start

Peter en Sarah namen in 1997 de bestaande grossierszaak "Givana" over. Peter wilde persé een zelfstandige zaak beginnen en via via kreeg hij te horen dat er een snackgrossier over te nemen kwam. Voorwaarde bij de overname was wel dat er een nieuwe locatie zou worden gezocht en die werd tijdelijk gevonden in een winkelpand in het centrum van Lokeren. Niet direct de meest handige plaats voor een grossier maar als je jong ben moet je ergens starten en dus werd dat pand de start voor de nieuwe Givana.

Met een korte opleiding van de vorige eigenaar maakten Peter en Sarah kennis met de markt, de fabrikanten en de klanten. Beiden waren meteen weg van het beroep. Op de groentenmarkt in Lokeren werd een winkelpand omgevormd tot magazijn met winkel maar door de snelle groei van het bedrijf werd die locatie heel snel te klein en moest worden uitgekeken naar een grotere plaats, liefst in de nabijheid van Lokeren. Het was dan ook een groot geluk toen op het industrieterrein van Lokeren (E17-1) een recent gebouwd pand leeg kwam te staan.

De locatie, grootte en accommodatie van het pand waren ideaal en er werd niet geaarzeld om tot de koop ervan over te gaan. Bijkomende troef was trouwens dat er nog voldoende grond beschikbaar was voor een eventuele latere uitbreiding.Dat zou wel niet nodig zijn, dachten Sarah en Peter aanvankelijk en toch… Sinds de verhuis naar het industrieterrein is het klantenbestand van Givana gegroeid en komen steeds meer klanten ter plekke hun bestelling afhalen. In de ontvangstruimte van Givana wordt de klant graag bediend van een kopje koffie en daartoe werd speciaal plaats gemaakt.

In 2004 werd een magazijn bijgebouwd en in 2009 werd de diepvriesruimte uitgebreid naar 600 paletplaatsen.

In 2013 breidt Givana uit naar Givana XL.

In 2014 werd in de Kruinstraat 9 een geheel nieuwe cash&carry gebouwd. De volledige uitbouw naar de horeca werd hierdoor een feit, vele horecabedrijven, sportclubs, verenigingen en zelfs particulieren vonden en vinden nog steeds de weg naar het uitgebreide assortiment.

In 2018 was het alweer de beurt aan Kruinstraat 6 om een uitbreiding te ondergaan. De bestaande magazijnen en diepvriescapaciteit werd gevoelig uitgebreid. Zo kan GivanaXL steeds voldoen aan de groeiende vraag naar diversiteit in horecaprodukten. Want zoals altijd draagt GivanaXL service hoog in het vaandel, en een gevarieerd aanbod is daar één aspect van.

In 2020 staat Givana alweer voor een grote uitbreiding van magazijn, koel- en diepvriesruimte. Wij kijken er naar uit om onze site te vergroten met 800m2 diepvriesruimte, 200m2 koelruimte en 1500m2 magazijn. Dit alles om u als klant steeds te kunnen bevoorraden met de laatste trends op gebied van voeding en toebehoren voor de horeca. 

Om uw surfervaring te verbeteren maakt Givana gebruik van cookies. Meer informatie   OK